RPP Cookie Settings
Accept and close
View on Market lane looking north from Goldhawk road, showing relationship between canopy, stalls, arches and proposed new residential with retail at ground floor.
View from Uxbridge road looking south with the Bush theatre terrace to the east and the start of the canopy and stalls to the west.
The Croft, a new public space at the heart of the market is surrounded by active frontage and clearly defined by the strong articulation of the ‘nose’ of one of the residential blocks.
Private residential gardens offer peace and amenity for the residents, with children’s playspaces and varied landscaping providing the setting for each of the residential blocks.
The traditional plot rhythm and scale of the traditional buildings informed the development of a contemporary response to Goldhawk Road with enhanced retail frontages activate at pavement level.
The site, in the heart of Shepherds Bush, connects Goldhawk Road and Shepherds Bush Market Stations.
The roofscape cascading down to the mews provides landscaped amenity space and photovoltaics.
Four residential buildings sit above the regenerated market, offering a mix of unit types and sizes.
The Goldhawk Road facade has a clearly articulated base, middle and top.
“Regeneration of the historic Shepherds Bush Market and adjoining land will revitalise this much loved area of London.”
The development builds on the tradition of independent businesses trading in the area, regenerating the market to become a new heart and destination for Shepherds Bush, a place to live, shop, work and play. The proposal has outline planning for over 200 residential apartments and mews houses alongside the additional retail and market areas. Food and beverage uses together with improved support areas that include extensive recycling facilities and a variety of landscaped spaces provide a sustainable future for the market. The proposals are the product of a detailed and extensive consultation exercise that included the London Borough of Hammersmith and Fulham Council and local stakeholders including existing market traders, businesses, residents and members of the public.
Status Planning Consented
Area 48,600m² (523,100) ft²
Client Orion Land and Leisure Limited
Project Team AECOM Professonal Services LLP, AKT, Communications Matters, Fabrik, GIA Equation Lighting, GMJ, ME Engineers, Motion, MSA, Savills